Skip links

Παυλίνα Λεμονίδου

υποψηφια Δημοτικη Συμβουλος

Παυλίνα Λεμονίδου

Η Παυλίνα Λεμονίδου συστρατεύεται ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

Ας αφήσουμε την Παυλίνα να συστηθεί με τα δικά της λόγια:

«Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1959.

Η κατοικία μου είναι κτισμένη σε ένα παλιό χασλαμαλίκι (φυτώριο καπνού) της Αγροτικής Προσφυγικής Αποκατάστασης του Αμυγδαλεώνα.

Είμαι παντρεμένη με το συνταξιούχο δικηγόρο Καβάλας Παναγιώτη Κολλινιάτη και μητέρα της Βασιλικής, που είναι μαθηματικός, και του Μελέτη, που είναι συμβολαιογράφος Χρυσούπολης.

Ήμουν συμβολαιογράφος Καβάλας μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022, έχοντας ασκήσει προηγουμένως και δεκαετή δικηγορία, δηλαδή έχω εργαστεί συνολικά για σαράντα και πλέον χρόνια. Μετά τη λήψη του πτυχίου της Νομικής από το Α.Π.Θ., έκανα μεταπτυχιακές σπουδές και πήρα το αντίστοιχο δίπλωμα στην Επιστήμη του Ποινικού Δικαίου, στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Ακόμη, έχω πάρει πτυχίο ΣΕΛΕΤΕ, για τη διδασκαλία (νομικών μαθημάτων) στη μέση εκπαίδευση.

Τώρα είμαι συνταξιούχος, αντιμετωπίζοντας όλη την άδικη ταλαιπωρία για την έκδοση της σύνταξης, όπως όλοι.

Ήμουν από τα πρώτα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου του Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας, της πρώτης ερασιτεχνικής ομάδας που ιδρύθηκε στην πόλη μας μετά τη μεταπολίτευση (1977) και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, τρεις-τέσσερις θητείες διαχρονικά στις δεκαετίες 1980, 1990, 2000. Τώρα είμαι μέλος της χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας και έχω παρακολουθήσει τους δύο κύκλους σεμιναρίων φωτογραφίας της Ομάδας Φωτογραφίας Δέκα, στο Σύλλογο Κατοίκων Νεάπολης. Ακόμη, συμμετείχα στη διαδικτυακή ομάδα δημιουργικής γραφής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, στην οποία είμαι συνεχώς ενεργό μέλος από τα δεκατέσσερα χρόνια μου, δηλαδή, για ακριβώς μισό αιώνα.

Πείστηκα να πάρω μέρος στο συνδυασμό του υποψήφιου Δήμαρχου Καβάλας Γιάννη Εριφυλλίδη «Η Καβάλα Μπροστά», επειδή: Είναι δομικά συνθετικός συνδυασμός, ο οποίος συμπεριλαμβάνει υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και απευθύνεται φυσικά σε συμπολίτες όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς να βασίζεται σε κόμματα, που, σε ό,τι με αφορά, ανταγωνίζονται επιθετικά και επιδιώκουν τη συρρίκνωση του πολιτικού χώρου, που εγώ προτιμώ, όπως συμβαίνει με άλλους δημοτικούς συνδυασμούς, αν και έχουν διαχρονικά εκλεγεί με ψήφους του πολιτικού μου χώρου, της δικής μου ψήφου συμπεριλαμβανομένης, κατ’ επανάληψη, τη δεύτερη Κυριακή.

Έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο, που προτιμά να ακούσει τη γνώμη αυτών, που ζητά την υποστήριξη και την ψήφο τους, για τα θέματα που πραγματεύεται, πριν διαμορφώσει τις προτεινόμενες λύσεις. Κι αυτό επειδή είναι ένας νέος πολύπλευρα μορφωμένος και καλλιεργημένος άνθρωπος, που έφτασε να είναι ταυτόχρονα ένας πολύ καλός νομικός, όσο και πολύ καλός πιανίστας. Ένας νέος άνθρωπος με φρέσκια ματιά, προοδευτικές ιδέες, πολιτισμένη συμπεριφορά».

Πιστεύουμε ότι οι σημαντικές νομικές σπουδές, η μακρά και καταξιωμένη επαγγελματική πορεία, η πολύ ξεχωριστή και εξαιρετικά πολύπλευρη προσωπικότητά της, η ευρυμάθεια, η ενασχόληση με την τέχνη σε κάθε της μορφή, η υψηλή αισθητική που χαρακτηρίζει όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής της ζωής, η καθαρή πολιτική σκέψη, το ήθος, ο ενθουσιασμός, η αγωνιστικότητα, το ενδιαφέρον της για την τοπική ιστορία, η διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς στα κοινά και η μεγάλη αγάπη της για τον τόπο μας καθιστούν την Παυλίνα Λεμονίδου πολύτιμη συνεργάτιδα για την υλοποίηση του προγράμματός μας σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας – ιδιαίτερα για την κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό και τις τοπικές κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Καβάλας και Φιλίππων – και την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για την πόλη μας. Παυλίνα, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης.
Home